Bio

Hi! Mijn naam is Petrina Derksen. Ik woon in Barendrecht, onder de rook van Rotterdam. Moeder van twee mooie, lieve kinderen. Na mijn grafische opleiding ben ik in 2005 begonnen als grafisch vormgever van offline en online media. Fotografie speelde steeds meer een rol in mijn werk. Ik besloot me volledig op de fotografie te gaan richten. Na een aantal cursussen en workshops ben ik in 2016 gestart met de opleiding aan de Fotoacademie in Amsterdam.

Mijn interesse ligt met name op het gebied van portretten. De mens en zijn identiteit blijft mij boeien. De strijd die veel mensen hebben met hun identiteit of zelfbeeld, waaronder ik zelf, fascineert me. Ik voel me ook anders. Maar wat is anders? Bij elk portret leer ik mezelf steeds meer accepteren, ik herken de kwetsbaarheid, de imperfectie en zie dat ik eigenlijk helemaal niet zo anders ben.

Reizen, nieuwe plekken ontdekken en een mooie ruimte zijn ook een inspiratie voor mijn fotografie. Intuïtief  ga ik op zoek naar een mooie lichtval, details en sfeer. Dat mogen fotograferen maakt me blij.

Mijn stijl omschrijft zich als licht, ongrijpbaar, eerlijk en esthetisch. Een balans tussen “op het randje”, imperfectie, kwetsbaar en schoonheid.

Opdrachtgevers

Ik werk in opdracht voor o.a. LIEFKE Magazine, Hi Style, Rooskleurig en Cora Verhagen. Tevens heb ik inmiddels tientallen mensen en met name sterke en ondernemende vrouwen voor de lens gehad.